Lymphatic Drainage Massage

Also called Manual Lymph Drainage (MLD), is a type of gentle massage intended to encourage
the natural drainage of the lymph which carries waste products away from the tissues.

Wat is een lymfedrainagemassage?

Oorspronkelijk ontwikkeld door Deense artsen in de jaren dertig als behandeling voor chronische sinusitis en andere immuunstoornissen, wordt het nu erkend als een primair hulpmiddel bij de behandeling van lymfoedeem, evenals als preventieve therapie bij gezonde personen.

In tegenstelling tot het cardiovasculaire systeem dat zijn eigen pomp heeft (ons hart), is het lymfesysteem afhankelijk van intrinsieke samentrekkingen van de gladde spiercellen in de wanden van lymfevaten en de beweging van skeletspieren om lymfe door de bloedvaten naar de lymfeklieren te stuwen. De efficiëntie van dit natuurlijke reinigingsproces kan af en toe worden afgeremd door het vasthouden van water als gevolg van een zwakke bloedsomloop in de benen (door langdurig zitten, staan of overmatig lopen), een hoge natriuminname of hormonale en medische stress zoals PMS, voorbehoedmiddelen of operaties. Lymfatische massage wordt aanbevolen als nazorg voor liposuctie en plastische chirurgie.

Mobile massage Leiden - Treatments
Mobile massage Leiden - Treatments

Door lichte, ritmische handbewegingen bevordert MLD de lymfebeweging naar de belangrijkste lymfeklieren die zich direct onder het sleutelbeen, de oksels, de binnenkant van de ellebogen, onder de knieën en in de liesplooi bevinden. In mijn praktijk gebruik ik droge poetstechnieken om de bloedstroom te verbeteren en ontspanning te bevorderen. Samen met een gezond dieet kan lymfatische massage helpen bij het vasthouden van water, uitputting, een opgeblazen gevoel en gezwollen enkels, terwijl het uw immuniteit versterkt en het lichaam ontgift. De lymfatische behandeling duurt ongeveer 40 minuten en wordt afgesloten met een ontspannende rugmassage in één sessie van 60 minuten. U kunt ook een combinatie van 90 minuten aanvragen voor een volledige lichaamslymfatische en sportmassage.

Boek een massage

Alex Massage levert KLASSIEKE ONTSPANNING- en SPORTMASSAGE, in jouw comfortabele thuis omgeving zonder voorrijkosten.